Header image  
Dr. Bodor Zsuzsa
Dr. Balatoni Krisztián
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
Ahogyan tudunk segíteni

 

A hozzánk fordulóval közösen személyre szabottan tervezzük meg a legmegfelelőbb terápiás formát, egy első interjút követően. Gyógyszeres, egyéni, család vagy csoportos terápiát, vagy ezek valamilyen kombinációját.

Egyéni terápiákban az integratív hipnoterápia, a KIP, az NLP, az Ego-state, a Kognitív terápia, a Rövid dinamikus pszichoterápia módszereit, használjuk.

A terápiában használt hipnózis lényegében egy relaxált, módosult tudatállapot, amiben a nehezebben hozzáférhető (tudatalatti) elakadások, traumák is átdolgozhatóakká válnak. A KIP során a pácienst arra kérjük, hogy képeket képzeljen el, amire a tudattalan tartalmak rávetülnek és utána ezek szimbolikus jelentésének értelmezésével közelebb juthatunk a felszíni problémák gyökeréhez.

A szokványos differenciálódás során a gyermek adaptív én-állapotokat fejleszt ki, hogy sikeresen megfeleljen a szülői, iskolai, kortárscsoporti elvárásoknak, hipnózisban, vagy más terápiában a regresszió újra aktivizálja a páciens én-állapotait és így az én-állapoton belüli információk, és érzések hozzáférhetővé válnak a tanulmányozás és a következményes változás számára (Ego-state).

NLP- A Neuro-Lingvisztikus Pszichoterápia integratív-kognitív megközelítésű, rendszerelméletű imaginatív pszichoterápiás módszer. A hatékony emberi kommunikáció sajátosságainak vizsgálata során a kor leghatékonyabbnak tartott pszichoterapeutáinak kommunikációját részletesen elemezve próbáltak könnyen, hatékonyan használható, reprodukálható terápiás algoritmusokat létrehozni.

A kognitív terápia a páciens élete során kifejlődött gondolkodási sémáit igyekszik feltérképezni, és ezek közül a problémákért felelőseket átírni, átdolgozni.

A Rövid dinamikus pszichoterápia egy időhatáros módszer ami 15-20 ülés alatt igyekszik feldolgozni egy jól fókuszálható problémát.

Önismereti pszichodráma csoportokat vezetőtársammal évente indítunk, kéthavonta két napban dolgozunk, így nagyjából egy évig tart egy teljes 150 órás folyamat.

A családterápia, vagy család- és párterápia a pszichoterápia egyik ága, amely családokkal és intim kapcsolatban lévő párokkal foglalkozik a hasznos változásért és fejlődésért. A családtagok közötti interakciók rendszerét, és ezek változását tartja szemmel és segíthet az egyénnek ezekkel a helyzetekkel hatékonyabban megbirkózni. A családi kapcsolatokat mint a lelki egészség egyik fontos elemét hangsúlyozza. Függetlenül a probléma eredetétől és hogy a kliensek ezt egyéni vagy családi gondnak ítélik meg, a család bevonása a probléma megoldásába gyakran előnyös. A korai években a klinikusok a család fogalmát egy nagyon tradicionális módon definiálták, ami általában szülőkből és gyerekekből állt. Ahogy ez a terület továbbfejlődött, a család fogalmát egyre inkább úgy definiálták, mint egy erősebb, támogató közeg, hosszú távú szerepekkel és kapcsolatokkal olyan emberek között, akiket vagy összeköt a vér, vagy nem.

Gyógyszeres terápiát rendelésemen önmagában, betegvezetéssel, vagy pszichoterápiás konzultációval kiegészítve, egyaránt végzek.


 

 
 

 

"Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben." (Márai Sándor)