Header image
  
>
Terápiás módszerek

 
Egyéni terápiákban az integratív hipnoterápia, a KIP, az NLP, az Ego-state, a Kognitív terápia, a Rövid dinamikus pszichoterápia módszereit, használom.

A terápiában használt hipnózis lényegében egy relaxált, módosult tudatállapot, amiben a nehezebben hozzáférhető (tudatalatti) elakadások, traumák is felszínre hozhatóbbá, átdolgozhatókká válnak. A KIP során a pácienst arra kérjük, hogy képeket képzeljen el, amire a tudattalan tartalmak rávetülnek és utána ezek szimbolikus jelentésének értelmezésével közelebb juthatunk a felszíni problémák gyökeréhez.


A szokványos differenciálódás során a gyermek adaptív én-állapotokat fejleszt ki, hogy sikeresen megfeleljen a szülői, iskolai, kortárscsoporti elvárásoknak, hipnózisban, vagy más terápiában a regresszió újra aktivizálja a páciens én-állapotait és így az én-állapoton belüli információk, és érzések hozzáférhetővé válnak a tanulmányozás és a következményes változás számára (Ego-state).


NLP- A Neuro-Lingvisztikus Pszichoterápia integratív-kognitív megközelítésű, rendszerelméletű imaginatív pszichoterápiás módszer. A hatékony emberi kommunikáció sajátosságainak vizsgálata során a kor leghatékonyabbnak tartott pszichoterapeutáinak kommunikációját részletesen elemezve próbáltak könnyen, hatékonyan használható, reprodukálható terápiás algoritmusokat létrehozni.


A kognitív terápia a páciens élete során kifejlődött gondolkodási sémáit igyekszik feltérképezni, és ezek közül a problémákért felelőseket átírni, átdolgozni.


A Rövid dinamikus pszichoterápia egy időhatáros módszer ami 15-20 ülés alatt igyekszik feldolgozni egy jól fókuszálható problémát.


Önismereti pszichodráma csoportokat vezetőtársammal évente indítunk, kéthavonta két napban dolgozunk, így nagyjából egy évig tart egy teljes 150 órás folyamat. A következő tervezett csoportindulás 2019 ősze.
Gyógyszeres terápiát rendelésemen önmagában, betegvezetéssel, vagy pszichoterápiával kiegészítve, egyaránt végzek.
Aki valami miatt korlátozott abban, hogy fizikailag jelen tudjon lenni, azok számára Skype-on keresztüli terápia is elérhető. Az első interjú ebben az esetben is személyesen ajánlott (hiszen ez alapján dől el, hogy egyáltalán lehetséges-e skype-on megfelelő hatékonysággal dolgozni).