Header image  
Dr. Bodor Zsuzsa
Dr. Balatoni Krisztián
 
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
Önéletrajzok

Dr. Bodor Zsuzsa:

2004-ben diplomáztam Budapesten, a Semmelweis Egyetemen, ahol utolsó éveimben és szakdolgozatomban családterápiás kutatással foglalkoztam. Az ott megismert rendszerszemlélet gondolkodásom egyik alapkövévé vált.

Pályámat az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (Lipótmező) kezdtem, majd annak végnapjaiban, 2006 decemberében a Szent János Kórház Pszichiátriai Osztályán helyezkedtem el, ahol 2010-ig dolgoztam. Az osztály családterápiás szemlélete fontos szempont volt már akkor a számomra, és az ott induló EGYÜTT program (anya(szülő)-gyermek egységben történő szemlélete a pszichiátriai ellátásban) létrehozásának és elindításának aktív részese lehettem.

 Pszichiáter gyakornoki éveim alatt először autogén tréninget, majd integratív hipnoterápiát és pszichodrámát tanultam.

2009-ben pszichiátria, 2014-ben pszichoterápia szakvizsgát tettem.

Magánrendelésen 2014 óta dolgozom, a pszichiátriai és pszichoterápiás problémák széles körével foglalkozom.

Leggyakrabban stressz-és pánikzavarokkal, hangulati zavarokkal, élethelyzeti elakadásokkal, vagy életciklusváltások kapcsán jelentkező panaszokkal keresnek meg (fiatal felnőttkori identitáskeresés, gyermekszületés, életközép, gyász). Sokaknak nem könnyű egyedül ezeket az úgynevezett normatív, vagy nem normatív kríziseket megoldani, hiszen ilyenkor szembesülnek először saját, eddig rejtett-elfeledett(nek vélt) , jól-rosszul kompenzált sérüléseikkel.

Minden módszernél fontosabbnak tartom a terápiás kapcsolatot, hiszen még a gyógyszeres kezelés során is (nem beszélve a pszichoterápiáról) egészen más hatásfokú a kezelés, ha a terápiás kapcsolat teherbíró, bizalmi viszonnyá válik ahol nagyon mély és személyes érzések, élmények válhatnak (újra) elérhetővé, átélhetővé s ezáltal feldolgozhatóvá. Ennek kialakítása kettőnk feladata, és mindig az adott páciens tempójában halad. Nézetem szerint erre építhető a folyamatot támogató egyéb terápiás módszerek eszköztára (esetemben pl: hipnózis, KIP, relaxáció, kognitív és viselkedésterápiás technikák, pszichodramatikus módszerek).

Az EGYÜTT program szemléletének öröksége, és saját élettapasztalatom hatására a perinatális életszakaszt kiemelten fontosnak érzem.

A fentebb részletezett, általánosabb pszichoterápiás témákon túl fordulhatnak hozzám meddősségi, párkapcsolati, terhességhez, szüléshez, anyasághoz kapcsolódó és kisgyermekes léttel feltörő problémákkal, félelmekkel, valamint adott esetben saját, (feltehetőleg) magzati korból és születésből eredő traumákkal, melyekben az általam tanult módszerekkel igyekszem segíteni. Eddigi tudásomat a témában jelenleg az ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakán bővítem.

 

Dr Balatoni Krisztián

2001-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.
Rezidens éveimet az esztergomi Vaszary Kolos kórház pszichiátriai osztályán kezdtem. 2005-2016 ig dolgoztam a Szent János kórház pszichiátriai osztályán, 2011-től a Pszichoterápiás részleg vezetőjeként.

Pszichiátriai szakvizsgámat 2008-ban tettem le.
Pszichoterápiával 2003 óta foglalkozok. Először pszichodráma csoportvezetői, majd integratív hipnoterápiás képzést végeztem..
Egyéni terápiákat 2004 óta, pszichodráma önismereti csoportokat 2006 óta vezetek.
2008-tól a betegek részére is tartottam terápiás csoportot pszichiátriai osztályon.


A hozzánk fordulóval közösen személyre szabottan tervezzük meg a legmegfelelőbb terápiás formát. Gyógyszeres, egyéni, vagy csoportos terápiát.

 

 

 

 
 

 

"Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben." (Márai Sándor)