Header image

 

dr. Bodor Zsuzsa
pszichiáter, pszichoterapeuta
  

 

Üdvözlöm!

Bárki kerülhet olyan helyzetbe, amivel egyedül nem boldogul. Lehet ez élethelyzeti elakadás, nehézség a kapcsolatainkban, valamilyen régóta hordozott lelki sérülés előtérbe kerülése, vagy pszichés eredetűnek bizonyult testi tünetek megjelenése. Ilyenkor küzdhetünk kétségbeeséssel, megváltozottság-érzéssel, kilátástalansággal, örömtelenséggel, félelmekkel, bántó gondolatokkal, alvászavarral, szorongással, pánik-rohamokkal. Szakemberként abban segítem a hozzám forduló egyéneket és családokat, hogy ezen érzéseik mentén jobban megismerjék cipelt terheiket, valódi vágyaikat és természetüket. Ezen tapasztalatokat azután átszűrve, iránytűként használva, könnyebben, a szükséges változásokkal, belső erőforrásaikban megerősödve folytathassák útjukat.

 Nézetem szerint minden változás és fejlődés alapja az őszinte, és teherbíró kapcsolat. Csak így válhatnak nagyon mély és személyes érzések, élmények (újra) elérhetővé, átélhetővé, feldolgozhatóvá. Ennek alakítása kettőnk feladata, és a páciens egyéni tempójában halad. Erre építhető a folyamatot támogató terápiás módszerek eszköztára. Amennyiben gyógyszeres kezelésre van szükség, szintén sokkal jobb hatásfokú a kezelés, ha jó a terápiás kapcsolat. A hozzám fordulóval mindig egyedileg beszéljük meg, hogy hogyan tudok segíteni.

 Különösen érzékeny, újra rendeződést kívánó időszak a gyermekvállalás mind a szülők, mind a párkapcsolat részéről. Mint Pandora szelencéje, sok régen eltemetettnek hitt, vagy soha meg nem tapasztalt érzés kerülhet elő, lehetőséget teremtve azok között egy valódi „rendrakásra”, személyes fejlődésre, kiteljesedésre. Rendelésemen a gyermekvállalás tervezésekor, a terhesség alatt, vagy a szülés kapcsán felmerülő kérdésekkel, valamint a gyermekágyi időszak alatti időszak történéseivel is foglalkozom, egyéni vagy pár(család)terápiás formában. Átmeneti elakadástól akár súlyos nehézségekig, tanácsadástól a terápiáig.